Аврамопулос поручио Стефановићу: ЕК ће подржати Србију на путу европских интеграција!

bilateralni-velika-1 avromopulos velika

Европска комисија је свесна напора које Србија предузима у области унутрашњих послова, навео је Аврамопулос, додавши да Србија на путу евроинтеграција није сама и да ће имати пуну подршку Европске уније.

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић у оквиру министарског форума “ЕУ – Западни Балкан у области правосуђа и унутрашњих послова” имао је билатерални сусрет са комесаром Европске комисије за миграције и унутрашње послове Димитрисом Аврамопулосом, који је истакао да ће ЕК подржати Србију на путу европских интеграција.

“Европска комисија жели да Србију види међу првим земљама које ће следећа постати чланице Европске уније“, рекао је Аврамопулос и додао да ће Европска комисија помоћи Србији у изради акционог плана за Поглавље 24.

“Европска комисија је свесна напора које Србија предузима у области унутрашњих послова“, навео је Аврамопулус, додавши да Србија на путу евроинтеграција није сама и да ће имати пуну подршку Европске уније.

Стефановић и Аврамопулус разговарали су и о реформама, које Министарство унутрашњих послова спроводи, у оквиру којих ће бити донет нови Закон о полицији, борби против тероризма, интегрисаном управљању границама, визној либерализацији…

Аврамопулус је охрабрио Србију да настави са спровођењем мера у циљу смањења броја тражилаца азила, српских држављана у одређеним земљама Европске уније, како не би дошло до злоупотребе права на азил.

Министар Стефановић упознао је Аврамопулуса са мерама које је Влада Републике Србије предузела у борби против тероризма и истакао да ће Министарство унутрашњих послова бити поуздан партнер у тој борби.

У оквиру Форума , Стефановић је разговарао и са директором Генералне дирекције за правосуђе и унутрашње послове Генералног секретаријата Савета ЕУ Рафаелом Фернандесом Питом о значају билатералне сарадње у борби против организованог и свих других видова криминала.

Извор: Танјуг