Брамерц поздравио борбу MУП-а против криминала и тероризма

 

SERZ BRAMERC, NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић састао се са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, коjи jе поздравио борбу MУП-а против организованог криминала и тероризма.

Брамерц jе оценио добром сарадњу Резидуалног механизма, коjи jе правни наследник Хашког трибунала, са MУП-ом, што jе наведено и у претходним извештаjима главног тужиоца.

Стефановић jе, како се наводи у саопштењу MУП-а, истакао посвећеност тог министарства остваривању континуиране сарадње са Mеђународним судом за гоњење лица одговорних за тешка кршења међународног хуманитарног права на териториjи бивше Jугославиjе.

Посебно jе нагласио настоjање MУП-а да настави са радом са Резидуалним механизмом.

Oн jе обавестио главног тужиоца да се захтеви за помоћ Хашког трибунала узимаjу у рад непосредно по достављању и на њих одговара у наjкраћем могућем року.

Стефановић jе упознао главног тужиоца о реформама коjе спроводи MУП и подвукао чврсту решеност у борби против свих видова организованог криминала, а посебно нарко дилера.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц стигао jе данас у посету Београду, у оквиру припрема за редовни извештаj Савету безбедности УН о раду тог суда.

Брамерц ће се, током посете Београду коjа ће траjати до 19. новембра, састати с премиjером Aлександром Вучићем, а тема разговора биће сарадња Tрибунала и Србиjе.

Предвиђени су и сусрети хашког тужиоца с министрима одбране Братиславом Гашићем и правде Николом Селаковићем, као и с тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем.

Извор: Танјуг, фото МУП