Велики напредак у испуњавању обавеза према Савету Европе

nesa SE 28.10.

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић разговарао jе са известиоцем Mониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета Eвропе Самадом Сеидовим, коjи jе рекао да та институциjа веома уважава Србиjу и да jе учињен велики напредак у испуњавању обавеза према Савету Eвропе.

Сеидов jе похвалио Министарство унутрашњих послова и друге државне органе због активности коjе предузимаjу у борби против организованог криминала и корупциjе.

Oн jе похвалио рад MУП-а и на организациjи Параде поноса, коjа jе одржана 28. септембра у Београду.

Стефановић jе у разговору са делегациjом Савета Eвропе истакао да jе за Србиjу од великог значаjа имплементациjа стандарда коjи су прописани конвенциjама Савета Eвропе.

Упознаjући госта с реформским процесом у полициjи, Стефановић jе представио законодавну активност коjа ће, како се наводи у саопштењу MУП-а, допринети већоj професионализациjи и транспарентности у раду полициjе и министарства.

“Успоставићемо систем кариjерног напредовања и већ радимо на активностима полициjе у локалноj заjедници, а све у циљу повећања безбедности свих грађана Србиjе”, рекао jе министар.

Говорећи о напретку Србиjе у процесу евроинтеграциjа, Стефановић jе изнео да “у светлу усаглашавања са стандардима EУ, питања унутрашње политике све више постаjу питања спољне политике и да се ради о два повезана процеса”.

Стефановић и Сеидов сагласили су се око тога да поjава екстремизма захтева нарочиту пажњу, те да jе за правовремено реаговање веома важна одлучност државе да се супротстави свим видовима испољавања мржње и нетолеранциjе.

Извор: Танјуг