Краљевина Норвешка наставиће да пружа Србији подршку у реформским процесима

Потопредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санес Бјорнстадом о наставку сарадње, кроз пројекте, у оквиру којих ће та земља Србији пружити подршку на пољу унапређења капацитета у борби против тероризма и екстремизма и других облика криминалитета.

Министар Стефановић оценио је да је сарадња са Краљевином Норвешком на изузетном нивоу и посебно похвалио нордијски модел у области јавне управе и безбедности, који, како је навео, представља добар пример, коме и Србија тежи.

На састанку је договорена даља сарадња у оквиру које ће, кроз различите врсте пројеката и програма, Краљевина Норвешка наставити да помаже Србији у циљу унапређења знања и искустава у области безбедности, борбе против тероризма и екстремизма, финасијског криминала, корупције, као и заштите граница.

Министар Стефановић је оценио да искуство и знање Краљевине Норвешке у области безбедности на путевима и форензике могу бити корисини за ефикаснији рад српске полиције.

Краљевина Норвешка, како је истакао,иако није чланица Европске уније, за Србију може бити јака спона у достизању вредности и тековина ЕУ.

Амбасадор је пренео министру Стефановићу да Краљевина Норвешка пружа пуну подршку Републици Србији на путу европских интеграција и да ће и у наредном периоду наставити да помаже Србији у реформским процесима.

Извор: Министарство унутрашњих послова