Министар Стефановић обишао повређене полицајце

nebojsa-stefanovic_20 450

На плацу Паркинг сервиса на Старом сајмишту у Београду власник возила које му је одузето запалио је двојицу полицајаца и себе, речено је Тањугу у МУП-у.

Он је дошао до плаца на Старом сајмишту на коме су возила носећи флашу бензина, да би затим запалио полицајце који су били у полицијској кућици, притом повредивши и себе.

Нападач је ухапшен и налази се на Војно медицинској академији, где су на лечењу и двојица полицајаца.

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је повређене полицајце и том приликом најоштрије осудио напад, напоменувши да ће сутра поново тражити најоштрије казне за све који нападају полицајце.

Полицајци се успешно опорављају, напоменуо је Стефановић и додао да је један од полицајаца мање, а други више повређен.

“Двојица полицијаца повређена су пре неколико десетина минута – један , не знам како бих назвао ту особу, полио их је бензином и покушао да запали”, рекао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова је у изјави репортеру Тањуга приликом посете повређеним полицацима на ВМА, рекао да је “и као човек потпуно згрожен тиме што се десило”.

“Није допустиво када се толико боримо да побољшамо услове за полицајце да би они могли све више и боље да брину и боре се за безбедност грађана на улицама и ако смањујемо стопу криминалитета, хапсимо нарко дилере, ако се боримо са корупцијом, немогуће је да дозволимо да овакви акти прођу некажњено – мислим на најоштрије могуће казне”, рекао је Стефановић.

Министар је истакао и да ће од сутра свакога дана тражити пооштравање казнене политике за све који нападају полицију “пошто сматрам да тако нешто не сме више никада да се понавља”.

Стефановић је рекао да се напад на двојицу полцијаца десио на новобеоградском Старом сајмишту.

“Шта год било не смемо да дозволимо да неко помисли да сме да на овакав начин полива људе бензином и да их пали…и због тога мислим да једна оштра казнена политика мора да буде правац који ће показати да ни држава Србија то неће толерисати, јер напад на полицију је и напад на државу”, рекао је Стефановић.

“Овим момцима (двојици полицајаца) од којих је један мање повређен, а други значајно више, желим и надам се да ће се брзо опоравити”, рекао је министар полиције.

Стефановић је истакао и да супруга једног од полицајаца ускоро треба да се породи изразивши наду да ће то дете добити оца који ће до тада бити потпуно здравствено опорављен.

“До тада наравно, Министарство унутрашњих послова ће водити рачуна и о њима и њиховим породицама”, рекао је Стефановић пожеливси повређеним полицајцима брз опоравак.

На лице места изашли су Весић, Чупковић и члан Градског већа Аца Марковић.

http://https://www.youtube.com/watch?v=Ym8deLtTROM&feature=youtu.be

Извор: Танјуг