Министар Стефановић положио венце на спомен обележја у Београду

nebojsa-venci

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић положили су венце на спомен обележја у Београду поводом обележавања Дана Министарства, славе и Дана полиције.

Министар Стефановић положио је венац на спомен – плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу, а директор Вељовић венац је положио код београдске Чукур чесме, у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, одиграла пресудну улогу у сукобима на том месту.

Претходно, Слава Министарства – Тројице обележена је свечаним сечењем колача у кабинету министра унутрашњих послова.

nebojsa-slava

За остварене резултате у 2014. години, министар Стефановић наградио је 15 припадника Министарства унутрашњих послова пиштољима.

Истакавши да је Министарство од прошлогодишњег обележавања Дана полиције компактније и сложније, министар Стефановић изразио је уверење да ће то бити тенденција и у наредном периоду и да ће Министарство унутрашњих послова бити познато по ефикасности и добрим људима који у њему раде.

„Људи који су данас примили признања добили су их за озбиљна залагања у претходном периоду. У складу са реформама које спроводимо, трудићемо се да истакнемо најбоље, а тиме и дамо подстрек другима да овакву врсту признања заслуже“, нагласио је министар полиције.

Стефановић је захавалио директору полиције Вељовићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова на посвећености и уложеним напорима у раду.

У име награђених, начелник Управе за обезбеђење одређених личности и објеката Милан Глишовић захвалио је на признањима, истакавши да су она плод заједничког труда свих припадника Министарства.

stefanovic-posthumno

„Награде припадају свим запосленим у Министарству унутрашњих послова, који су заједно са нама успешно извршавали постављене задатке. У наредном периоду радићемо квалитететније“, рекао је Глишовић указавши да је полиција одлучна да се бескомпромисно бори против тероризма, организованог и свих других видова криминала.

Постхумно, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић доделио је плакете породицама настрадалих припадника Министарства унутрашњих послова – Стевана Синђелића и Дамира Грубача.

 

 

Извор: Министарство унутрашњих полова