Министар Стефановић са Беате Мерк : Србија увек може да рачуна на подршку Баварске на европском путу

beate-merk-velika-1

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас са министарком за Европу и регионалне односе Немачке савезне покрајине Баварске Беате Мерк.

Том приликом, министар Стефановић обавестио је Беате Мерк о реформама Министарства унутрашњих послова, као и корацима које наша земља предузима на путу европских интеграција. Берк је истакла да Србија увек може да рачуна на подршку Баварске на европском путу, пре свега кроз међуполицијску сарадњу.

Централна тема састанка био је заједнички проблем интензивираних миграционих кретања са Косова и Метохије према земљама ЕУ у протеклом периоду. Беате Мерк понудила је подршку нашој земљи кроз заједничко спровођење различитих мера које ће допринети још бољем раду граничне полиције, као и подршку у борби против организованог криминала и другим питањима од заједничког интереса.

Министар Стефановић нагласио је да је потребно интензивирати медијске кампање којима ће се мигрантима јасно ставити до знања да ће њихови захтеви за азил у земљама Европске уније бити одбијени.

Мерк је истакла да је Немачка прогласила Србију за земљу сигурног порекла, што је показатељ решености Србије да истраје на европском путу, као и резултат успешне сарадње наше две земље.

Извор: Министарство унутрашњих послова