Министар Стефановић уручио решења о пријему у радни однос у Министарство полазницима ЦОПО и дипломираним студентима КПА

dsc_0348

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас на свечаној церемонији решења о пријему у радни однос у Министарство полазницима Центра за основну полицијску обуку и дипломираним студентима Криминалистичко полицијске акадмије.

„Поносан сам што је пред нама ова генерација младих људи који су одлучили да постану припадници Министарства. Данас имамо прилику да заопошљавамо најбоље, оне који су  квалитетом, знањем и трудом заслужили да постану део тима који се неуморно бори против криминала и корупције“, рекао је Стефановић.

dsc_0217

Министар је новим колегама поручио да униформу носе са поносом, да буду лојални  грађанима Србије и својој земљи и да не дозволе себи да поклекну пред изазовима.

„У полицији нема места за оне који су огрезли у криминалу, корупцији, који су спремни да зарад личне користи шурују са криминалцима или раде против интереса своје државе.  То треба увек да имате на уму. Грађанима треба полицајац који је честит и одговоран, на кога увек могу да се ослоне и који ће пружити заштиту онима којима је потребна“, истакао је министар полиције.

dsc_0359

„Ових 203 младих људи који су данас добили решења доказ су да се Србија мења“, рекао је Стефановић и додао да инсистира на томе да стручност и резултати буду оно што се цени и да систем каријерног напредовања буде такав да напредују они који су својим радом то заслужили, а не они који имају најбољу везу.

dsc_0376

„Новим Законом о полицији направљен је јасан кадровски план. Променили смо лоше и нелогичне прописе који су нас спутавали, направили смо прве кораке и наставићемо да  будемо посвећени да озбиљном и одговорном кадровском политиком обезбедимо што више места за најбоље и на тај начин подигнемо још више ефикасност наше полиције, освежимо је новим знањем и енергијом и остваримо још боље резултате“, нагласио је Стефановић.

У име својих колега са којима започиње каријеру у МУП-у, Бојана Стефановић, дипломац са КПА, захвалила се на указаном поверењу истакавши да ће са поносом носити униформу полиције.

„Обећавамо да ћемо одговорно и савесно обављати свој посао и старати се о безбедности Србије“, нагласила је Бојана Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова