Министар Стефановић у оквиру акције „Полицајац у заједници“, обишао Полицијску управу Нови Сад

dsc_7359

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас у Новом Саду да је успешно смањен број учињених кривичних дела, за око 37 посто, и повећано расветљавање најтежих кривичних дела у овом граду.

Министар Стефановић данас је, у оквиру акције „Полицајац у заједници“, обишао Полицијску управу Нови Сад и присуствовао примопредаји 50 заштитних балистичких прслука које је у виду донације град Нови Сад обезбедио овој полицијској управи.

„Захваљујући добром раду полицијске управе, али и доброј сарадњи са локалном самоуправом и грађанима имамо и повећање техничке опремљености наше полиције“, рекао је Стефановић и  захвалио се градоначелнику на досадашњим донацијама, као и на прилици да заједничким радом укажу на највеће безбедносне изазове у Новом Саду, али и на територији целе полицијске управе.

dsc_7198

Министар Стефановић обишао је пунктове организационих јединица полицијске управе Нови Сад на Тргу слободе, чији су припадници грађанима представили начине рада и механизме помоћу којих се старају о безбедности грађана.

„Нама је акција „Полицајац у заједници“ веома важна да покажемо да добром сарадњом и заједничком активношћу можемо да смањујемо криминалитет и могу да се похвалим да смо у Новом Саду успели да смањимо за око 37 посто број извршених кривичних дела, повећамо расветљавање најтежих кривичних дела и покажемо да полиција може и те како да буде ефикасна“, рекао је Стефановић.

dsc_7237

Министар је указао на добробит оваквих скупова и акција, јер, како је рекао, грађани могу да виде како полиција ради и да се упознају са припадницима МУП-а.

„МУП ће наставити да квалитетном обуком, радом, сарадњом са локалном самоуправом и са свим другим органима, унапређује безбедност наших грађана. Хоћемо да покажемо да људи у Србији, без обзира на повећане изазове у смислу миграција и свих других изазова који постоје у свету, могу да раде и боље и ефикасније, као и да грађани могу да буду задовољни како полиција функционише“, изјавио је Стефановић изразивши задовољство што људи препознају напоре полицајаца у постизању што веће безбедности свих грађана Србије.

dsc_7248

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је безбедност грађана приоритет у раду не само републичких него и локалних нивоа власти и да се град Нови Сад, у складу са својим могућностима, труди да буде партнер Полицијској управи Нови Сад.

Он је истакао добру сарадњу са Министарством унутрашњих послова и полицијском управом у Новом Саду која се директно позитивно одражава на питање безбедности новосађана.

Извор: Министарство унутрашњих послова