Министри Стефановић и Лидингтон у Лондону разговарали о европској перспективи Србије

Lidington Stefanovic

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић, првог дана радне посете Лондону, разговарао је са министром за Европу у Министарству спољних послова Велике Британије Давидом Лидингтоном о европској перспективи Србије и реформама које наша земља спроводи.

Стефанoвић и Лидингтон сложили су се да Србија чини видљиве кораке у борби против корупције и свих других видова криминала, али и на пољу унутрашњих реформи, које је, како су оценили, чине озбиљном државом.

„Велика Британија препознаје напоре Србије да се промени и да буде снажније укључена у реформе, да учини добро за своје грађане“, рекао је Стефановић истакваши да та земља настaвља да подржава Србију на путу европских интеграција и унутрашњих реформи.

„То је веома важна порука Лидингтона Србији, важна порука за наше грађане, јер Велика Британија препознаје наше напоре да остваримо резултате у борби против корупције, али и на путу ка Европској унији, на пољу привлачења страних инвеститора, као и у преговорима за Поглавље 24 – Правда, слобода и безбедност“, додао је министар.

Према његовим речима, на састанку са Лидингтоном било је речи о резултатима Србије оствареним у претходном периоду, нарочито од када је председник српске владе Александар Вучић.

Стефановић очекује да ће Велика Британија наставити да пружа стратешку подршку нашој земљи кроз пројекте и финасирање различитих активности Министарства унутрашњих послова и Владе Србије.

„Надам се да ће свима бити јасно да се Србија максимално труди да спровођење реформи не чини само да би за то добила похвале, већ првенствено да би обезбедила бољи живот својим грађанима“, закључио је министар Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова