Стефановић: На српско – хрватској граници поново успостављен саобраћај

sijarto-dacic-velika3

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић изјавио је да је на српско – хрватској граници данас, нешто после 17 часова, поново успостављен саобраћај без ограничења из правца Републике Србије ка Републици Хрватској.

„Ово је добар знак. Сада наши грађани могу без ограничења и без икаквих сметњи да путују у Хрватску. Показало се да је Влада Републике Србије била управу и да је остварила једну велику победу за нашу земљу и наш народ“, рекао је Стефановић.

Министар полиције је истакао да је Србија добила дипломатску борбу у којој се показало да су били прекршени Споразум о стабилизацији и придруживању и бројни други споразуми.

„Очекујем да ће се на данашњој седници Владе Србије, у 21 сат, расправљати и о тачки дневног реда која ће предвидети укидање мера која је Република Србија увела као одговор на економску агресију Хрвтаске“, најавио је Стефановић.

Министар је додао и да је ово показатељ да је Република Србија на озбиљан и одговоран начин водила своју политику и да ће у будућности увек моћи да одбрани своје националне интересе и будућност своје земље.

Извор: Министарство унутрашњих послова