Нова полицијска станица у Убу гарантује још већу безбедност грађанима

ub-velika-3

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић, приликом обиласка нове зграде Полицијске станице у Убу, која је данас почела са радом, поручио је да ниједно кривично дело неће проћи некажњено и да ће полиција искористити све капацитете да се избори са свим врстама криминала.

“Очекујем да резултати полиције буду такви да криминалци не могу да се осећају сигурно, већ да буду застрашени што полиција ради боље и ефикасније. Дакле, према криминалцима веома оштро”, нагласио је Стефановић.

Министар је поручио да ће полиција посвећено и вредно радити на расветљавању свих кривичних дела, без обзира да ли је реч о крађи новчаника, пољопривредних машина или тешким кривичним делима.

Указавши да је један од приоритета Министарства унутрашњих послова приближавање полиције грађанима и снажнији рад у заједници, Стефановић је истакао да је од изузетне важности да грађани осете да полицајцима могу да верују и да знају да могу да им се обрате у сваком тренутку и од њих добију очекивану помоћ.

Министар је навео да су резултати Полицијске управе у Ваљеву сваке године бољи и додао је на састанку са директором полиције Милорадом Вељовићем, начелником Полицијске управе Сашом Марковићем и начелником полицијске станице Александром Вилотијевићем да је потребно обезбедити већи број оперативних радника криминалистичке полиције.

“Један од безбедносних проблема са којим се суочава општина су крађе”, рекао је Стефановић и истакао да очекује брз и ефикаснији рад с обзиром на нове техничке капацитете полицијске станице.

Министар је објаснио да нова зграда има 1300 квадрата, да је изграђена уз помоћ општине Уб и приватних компанија које су помогле у њеном опремању.

Председник општине Уб Дарко Глишић захвалио је Влади Републике Србије и Министарству унутрашњих послова на разумевању и истакао да је зграда полицијске станице била проблем који је ту општину мучио годинама.

“Велики проблем општине Уб је решен”, рекао је Глишић и додао да очекује да ће резултати рада полиције у новим условима учинити да се грађани осећају још безбедније.

Извор: Министарство унутрашњих послова