Потписан Споразум о интензивнијој сарадњи и заједничком деловању полиције и војске

SLIKA 7

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар одбране Зоран Ђорђевић обишли су данас базу Жандармерије „Кадрова чука“, где су потписали Споразум о сарадњи у обављању послова обезбеђења административне линије са аутономном покрајином Косово и Метохија и контроле Копнене зоне безбедности.

SLIKA 1

По потписивању Споразума, министар Стефановић објаснио је да се њиме организује боље садејство војни и полицијских снага у циљу очувања безбедности и сигурности наше земље, не само у копненој зони безбедности, већ свуда где је то потребно.

Стефановић је истакао да ће сарадња полиције и војске, која је изузетно добра, у наредном периоду бити интензивирана на пољу размене информација и заједничког деловања тамо где може доћи до угрожавања безбедности наше земље.

SLIKA 5„Нећемо дозволити да било ко сматра да Србија може да буде угрожена, нећемо дозволити терористичка дејства, нити ћемо дозволити да неко на било који начин угрожава припаднике наших јединица“, истакао је министар полиције.

Министар одбране Зоран Ђорђевић указао је да ће потписани Споразум омогућити бољу и ефикаснија кординацију у раду војске и полиције и додао да су договорени наредни кораци који ће бити преузети у том циљу.

„Војска и полиција пружиће миран сан грађанима Србије и учинити да се да се осећају сигурно“, нагласио је Ђорђевић.

Извор: Министарство унутрашњих послова