Сарадња МУП-а и ФОН-а унапредиће рад Министарства ангажовањем домаћих стручњака

04

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас након потписивања Споразума о сарадњи између Министарства унутрашњих послова и Факултета организационих наука, да очекује да ће ова сарадња унапредити рад Министарства ангажовањем домаћих стручњака.

„Желимо партнера који може да сагледа наше потребе кроз пројекте у вези са реформом Дирекције полиције, људских ресурса, материјалних и техничких капацитета Министарства унутрашњих послова, који може да да стручни савет, анализу, предлоге и да унапреди наш рад“, рекао је министар Стефановић.

Изразивши задовољство што је МУП потписао споразум са овом високошколском установом, Стефановић је истакао да ће узајамна сарадња помоћи Министарству да буде ефикасније, кроз савете домаћих стручњака.

Према његовим речима, корист од потписаног споразума, имаће и студенти овог факултета, који ће кроз праксу у заједничким пројектима моћи да унапреде знање.

Декан Факултета организационих наука Милија Сукновић је нагласио да је Споразум одличан пример добре сарадње, у оквиру које би требало да буде реализована  студентска пракса на сва три нивоа студија.

„Пре месец и по дана отворили смо истраживачко-развојни центар управо за ову сврху где ћемо са одговарајућим ментором идентификовати проблем и оформити тим који ће радити на пројекту. Опремљени смо савременим информационим технологијама. Надам се успешној сарадњи кроз конкретизацију у зависности од задатка до задатка“, рекао је декан Сукновић.

Извор: Министарство унутрашњих послова