Стефановић: Саслушано шест особа, оставка директора Лутриjе

210199

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић  изjавио jе данас да jе полициjа на основу захтева надлежног тужилаштва већ саслушала шест особа поводом сумњи у регуларност извлачења броjева у игри на срећу Лото, а следе даља полиграфска тестирања, као и вештачење лоптица.

“Mеђу саслушанима су чланови комисиjе, водитељка емисиjе, као и техничко особље задужено за графички приказ броjева и руковођење радом бубња. Њих петоро jе и полиграфски тестирано, а о резултатима испитивања смо одмах обавестили надлежно тужилаштво”, рекао jе Стефановић Танјугу.

Стефановић jе рекао да ће данас бити полиграфски тестирано jош пет особа, као и да ће се извршити и вештачење лоптица коjе су коришћене приликом извлачења броjева.

“Запленили смо рачунарску опрему, као и дискове на коjима се налазе подаци о свим уплатним листићима из Србиjе, а уколико буде потребно затражићемо, путем међународне правне помоћи, и информациjе од других држава. Полициjа jе одлучна да утврди све околности и чињенице у вези са извлачењем и да ли jе било неких злоупотреба, а о резултатима истраге обавестићемо jавност када све завршимо“ навео jе Стефановић.

Tоком извлачења ЛOTO броjева пре два дана пети броj комбинациjе наjпре се поjавио на екрану, а тек онда jе куглица са тим броjем извучена из бубња.

Директор Државне лутриjе Србиjе Aлександар Вуловић jуче jе тврдио да jе све било регуларно, да jе грешка била само у графици, а данас jе, према незваничним информациjама,поднео оставку.

Вуловић jе раниjе данас, пренела jе Н1, поднео оставку, из, како се наводи на саjту те телевизиjе, моралних разлога.

 

Извор: Танјуг