Споразум СНС и удружења за бољи положај особа са инвалидитетом

Српска напредна странка и седам Удружења особа са инвалидитетом потписали су протокол о сарадњи којим ће се током рада Скупштине Града Београда, кроз интензивну сарадњу наставити унапређење положаја особа са инвалидитетом.

Председник Удружења дистрофичара Београда Душан Тројановић, захвалио је Српској напредној странци на посвећености решавању проблема за преко 25 хиљада особа са инвалидитетом које живе у Београду. Он је изразио задовољство досадашњим одговорним приступом градске власти, посебно секретаријата за социјалну заштиту, што како је навео није био случај у прошлости.

„ У прошлости смо имали веома лошу комуникацију са тадашњим градоначелником. Тачније, када смо хтели да комуницирамо са њим морали смо да изађемо на улицу“, рекао је Тројановић.

У прилог квалитетној комуникацији са данашњом градском влашћу Тројановић је истакао значај увођења система финансирања удружења на градском нивоу, што је омогућило да удружења која су некада једва преживљавала данас успешно функционишу.

Председник Градског одбора Српске напредне странке Београд Небојша Стефановић нагласио је да једнака брига о свим људима мора да буде континуирана и да ће СНС наставити одговорно да се односи према потребама особа са инвалидитетом. И поред великог напретка који је учињен у подизању стандарда живота тих људи, Стефановић сматра да постоји додатни простор за додатно унапређење.

Он је нагласио да ће удружења особа са инвалидитетом увек имати снажну подршку у Српској напредној странци, као и у градској и републичкој власти, а да је то и показно током  спровођења најтежих економских реформи када социјална давања нису смањена ни за један динар.

„ Кроз 38 удружења која су финансирана на градском нивоу инвестирано је преко 56 милиона динара“, рекао је Стефановић.

Као један од изузетних резултата сарадње Стефановић је истакао формирање Центра за социјално предузетништво захваљујући чијим пројектима је запослено 40 особа с инвалидитетом. План странке је, како каже Стефановић,  да у наредном периоду кроз одборнике Града Београда врши сталну кампању за побољшање положаја особа са инвалидитетом, посебно школске деце.