Србија и Алжир заједно у борби против тероризма

alzir-velika

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, разговарао је са одлазећим абасадором Алжира Анделкадер Месдуом, о сарадњи две земље у борби против тероризма, организованог криминала и кријумчарења, који су претња по стабилност сваке државе.

“Србија жели да реформише своју земљу и унапреди њен пут ка Европској унији и буде добар и поуздан партнер у борби против тероризма, који је данас велика претња за цео свет“, нагласио је министар Стефановић.

Амбасадор Месдуа понудио је министру Стефановићу да специјални тимови те земље дођу у Србију и нашим полицајцима пренесу искуства у борби против тероризма и организованог криминала, нагласивши да је Алжиру тероризам нанео велико зло, али да се та држава у великој мери изборила са том претњом.

Министар Стeфановић и Месдуа сагласили су се да између Алжира и Србије постоји дугогодишње пријатељство и истакли да ће билатерална сарадња двеју земаљa и у наредном периоду бити настављена и унапређена..

„Србија и Алжир остају партнери. Надам се да ћете из Србије понети лепа искуства и да ћете и у будућем раду имати успеха“, рекао је Стефановић захваливши се амбасадору Месдуу на досадашњем пријатељству.

Извор: Министарство унутрашњих послова