Стефановић: Приjем Kосова у Интерпол неприхватљив за Србиjу

S

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да приjем Kосова и Mетохиjе у пуноправно чланство Интерпола ниjе прихватљив за Србиjу и то министарство и да ће Србиjа зато настоjати да се свим дипломатским средствима бори против ове инициjативе.

Стефановић jе, како саопштава MУП, рекао да Kосово и Mетохиjа, као саставни део Србиjе, не може самостално бити представљен у Интерполу.

“Према нашим информациjама, оваj захтев се jош не налази на дневном реду наредне седнице Генералне скупштине Интерпола, коjа ће се одржати у Руанди, али ћемо ми свакако обавестити генералног секретара ове међународне институциjе и све чланице зашто сматрамо да ова инициjатива ниjе легитимна и да jе штетна”, нагласио jе Стефановић.

Mинистар jе навео да jе реч о териториjи са коjе су стигли одређени терористички напади и са коjе jе протерано десетине хиљада Срба.

Зато ће држава, како jе нагласио, у наредном периоду активном кампањом показати да приjем Kосова и Mетохиjе ниjе у интересу међународних истражних институциjа, а не би био добар ни за односе Србиjе и Интерпола.

Извор: Танјуг