Стефановић: Безбедност деце је приоритет

 

DSC_7767

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најавио је данас да ће бити појачане патроле Полицијске бригаде, саобраћајне полиције и полиције опште надлежности испред 27 школских и предшколских установа у Новом Београду.

„Од данас почињу појачане патроле које ће контролисати безбедност деце у саобраћају, али ће се појачати и борба против нарко-дилера, како би се они удаљили из школских дворишта и тиме омогућило да деца буду максимално безбедна“, истакао је министар Стефановић приликом посете Основне школе “Младост” у Новом Београду.

DSC_7799

Он је након разговора са припадницима саобраћајне полиције који у непосредној близини ове школе контролишу учеснике у саобраћају у циљу повећања безбедности деце, рекао да је ова појачана активност започета од Новог Београда, јер ради се о најмногољуднијој општини у Србији.

„Ја сам то тражио од полиције која је изашла у сусрет у оним капацитетима за које сматрамо да су довољни и пратићемо даље активности у читавом Новом Београду, јер овде има највећи број деце која иду у школске и предшколске установе и зато смо одлучили да ову акцију почнемо у овој општини“, рекао је Стефановић.

DSC_7820

Министар је истакао и да је један од приоритета полиције да родитељи буду мирни када децу шаљу у школу и да знају да су им деца сигурна.

Стефановић се захвалио Граду Београду на помоћи полицији у набавци опреме и технике која ће утицати на повећање безбедности деце.

Да је безбедност деце приоритет, констатовао је и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак који је поздравио брзу акцију Министарства унутрашњих послова којом је појачано присуство полиције у близини школа, а самим тим је повећана и безбедност. Он је апеловао на возаче да успоре поготово поред школа како ниједно дете више не би било повређено.

Министар Стефановић је присуствовао и предавању полицијских службеника у Основној школи „Младост“ на тему вршњачког насиља, наркоманије, безбедности у саобраћају. Стефановић је поручио деци да је посао полиције да их чува и штити и позвао их је да обавезно позову полицију када имају неки проблем.

Извор: Министарство унутрашњих послова