Стефановић: Биће jош акциjа у борби против криминала

NEBOJSA STEFANOVIC

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе вечерас говорећи о великоj полициjскоj акциjи у коjоj jе ухапшено 80 особа да jе jош jедан већи броj кривичних истрага у завршноj фази и да ће бити jош доста акциjа у борби против крминала и корупциjе.

“Jош jедан већи броj кривичних истрага у завршноj фази и извесно jе да ћемо овакве акциjе имати jош доста”, рекао jе Стефановић за РTС.

Oн jе додао да jе епилог данашње акциjе MУП-а 80 приведених за наjтеже малверзациjе у области финансиjског криминала, да се трага за четири особе и да jе поднето jош 39 кривичних приjава.

“Нећемо дозволити да нас корупциjа поjеде, држава Србиjе ће се обрачунати са корупциjом и криминалом”, поручио jе Стефановић.

Према његовим речима, данашња акциjа jе спроведена по закону, на наjозбиљниjи начин и прибављаjу се докази за сваки предме због чега су истраге траjале месецима.

Oн jе истакао да су докази против осумњичених веома озбиљни и навео пример бившег министра пољопривреде Слободана Mилосављевића.

“Oни су осумњичени да су пољопривредно земљиште на 15 различитих парцела коjе ниjе у градскоj грађевинскоj зони, чиjа jе вредност 13 милиона динара мењали одлуком министра пољопривреде за грађевинско земљиште у Новом Саду чиjа jе вредност милиjарду и 54 милиона динара. Разлика jе у готово 10 милиона евра”, обjаснио jе Стефановић.

Oн jе рекао да постоjи jош 39 додатних кривичних приjава у редовном поступку, где jе штета око 2,1 милиjараду динара.

Стефановић jе захвалио свима коjи су радили на овом послу, као и на подршци градана.

“Државни органи ће наставити да раде своj посао. Видели смо када кренемо у обачун са криминалом, увек постоjе неки притисци”, рекао jе он.

Извор: Танјуг