Стефановић: Боља обука и већа сарадња проjекта Полицаjац у заjедници

NEBOJSA STEFANOVIC

Полициjа жели већу сарадњу са грађанима кроз проjекат “Полицаjац у заjедници”, међутим за то jе потребан виши ниво обуке полициjских службеника и снажниjа сарадња са локалном самоуправом, изjавио jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Стефановић jе, одговараjући на питања новинара, рекао да MУП ради на спровођењу проjекта “Полицаjац у заjедници” зато што грађани Србиjе желе полициjу коjа jе озбиљна и ефикасниjа и коjа у решава њихове акутне проблеме.

За то нам jе потребан виши ниво обуке полициjских службеника, као и снажниjа сарадња са локалном самоуправом, обjаснио jе Стефановић и додао да jе малтене морао да моли председнике општина да формираjу Савет за безбедност.

Према његовим речима то jе прва карика за сарадњу са грађанима, пошто би кроз те савете локална самоуправа идентификовале главне проблеме у своjоj заjедници на коjима би полициjа радила.

“Tо ниjе лако решити само писањем по папиру, већ jе потребна већа мотивациjа полициjских службеника и ангажовање њихових старешина, као и jасни критериjуми шта jе потребно за напредовање у полициjи”, рекао jе Стефановић и поручио да се ради на изради тих критериjума, коjи ће бити обjављени у одговараjућим правилницима.

Извор: Танјуг