Стефановић: Велика забринутост, премијер на безбедној локацији

Beograd, 25. marta 2016. - Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic na danasnjoj sednici Vlade Srbije. FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bk

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изразио је вечерас велику забринутост поводом проналажења велике количине оружја у близини породичне куће премијера и истакао да се премијер налази а безбедној локацији.

“Зоља је ручни бацач ракета која служи за уништење оклопних возила или блиндираних аутомобила. Веома је забрињавајуће што се налази баш на скретању где возило премијера улази у улицу и мора да успори на готово 10 на сат, на минималну брзину”, навео је министар.

Рекао је да су му из војске и полиције рекли да је то идеална удаљеност – само 50 метара за употребу наоружања које се налазило скривено нешто дубље у шуми.

“То је идеално место за починиоца који би извршио кривично дело и нестао”, рекао је Стефановић.

Истиче да је оружје пронађено по дојави неког од грађана који је обавестио полицију да се нешто сумњиво тамо налази, и полиција је реаговала.

“Премијер ужива физичку заштиту, али она није довољна у оваквим ситуацијама и тражићу информације од безбедносних служби да видимо шта је то што знају. Ако немају информације, нека се повуку”, рекао је министар.

Ако не могу да ураде свој посао нека се повуку

Министар је изјавио да ће од безбедносних служби тражити да изађу са информацијама поводом проналажења оружја недалеко од породичне куће премијера, а “ако то не могу, нису кадри да то ураде треба сви да се повуку”.

“Рекао сам премијеру, ја сам спреман да се повучем у сваком тренутку – моје место бар није упитно – могу сутра ујутру да одем са функције, али није то битно – битна је суштина”, рекао је Стефановић за РТС који је обишао место где је пронађено оружје недалеко од породичне куће премијера у Јајинцима.

Стефановић је додао да премијер никада није желео да говори о својој безбедности, да се бави економијом, како да повећа плате и пензије…

“Он ужива физичку заштиту људи, али то није довољно – није довољна у оваквој ситуацији и морате имати обавештајну заштиту”, рекао је министар МУП-а.

Како је рекао вечерас ће зато да тражи информације…”да нам безбедносне службе које су надлежне да нам дају довољно информација, да изађу са информацијама да видимо шта је то што се дешава, да видимо шта је то што знамо”.

Он је рекао да без тих информација, полиција ради и радиће све што је у њеној моћи, да дође до свих чињеница, али није довољно ако немају довољно информација од безбедносних служби “да нам кажу шта се то дешава и на шта можемо да рачунамо”.

“Ако то не могу, нису кадри да то ураде треба сви да се повуку” поручио је Стефановић.

Извор: Танјуг