Стефановић: Видео-надзор у школама 24 сата

полиција чукарица3

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас Полицијску станицу у београдској општини Чукарица у којој је представљен пројекат видео-надзора у основним  школама на тој општини, у циљу повећања безбедности деце.

Захваливши општини Чукарица на средствима које је уложила у постављање видео-надзора, министар Стефановић је објаснио да су у њему интегрисане 253 камере, које покривају 18 основних школа на територији општине, а повезане су са командним центром Полицијске станице.

“Полицијски службеници 24 сата дневно прате, у сваком тренутку, шта се дешава у школама, школским двориштима и на терену”, рекао је Стефановић указавши да постављање видео-надзора има и превентивну поруку.

полиција чукарица2

Према речима министра полиције, сви они који планирају извршење кривичног дела, размислиће да ли то и да ураде, јер камере снимају 24 сата у свим временским условима.

Стефановић је најавио да ће у наредном периоду видео-надзором бити покривене и четири средње школе на територији оштине Чукарица и изразио очекивање да ће и у будућности улагати у модернизацију средстава за рад полиције, као би и технички била спремна да одговори на нове облике криминалитета.

Министар полиције је истакао да овакве акције јасно указују на важност повезаност локалне самоуправе и полиције.

“Суштински циљ пројекта полиције у заједници је приближавање полиције грађанима, за шта нам је потребна подршка локалне самоуправе”, рекао је Стефановић и додао да полиција смањује криминалитет на територији целе Србије и чини да се људи осећају безбедније.

пс3

Председник општине Чукарица Срђан Коларић истакавши да је један од главних задатака безбедност и сигурност грађана, навео је да се она може остварити само чврстом сарадњом локалне самоуправе и полицијске станице, за шта је општина Чукарица прави пример.

Извор: Министарство унутрашњих послова