Стефановић: Видео сам уговор о обезбеђењу у Белоj Цркви

232912

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да jе видео уговор коjи jе општина Бела Црква закључила са фирмом фTO о обезбеђењу и да jе то учињено на дан када jе одржана седница Скупштине општине на коjоj jе дошло до инцидента.

Стефановић jе новинарима у Скупштини Србиjе рекао и да jе полициjа утврдила идентитет особа коjа jе користила бибер спреj.

“Погледао сам уговор коjи jе потписао начелник општинске управе. Потписао jе тог дана. Mожда та изjава датира из неког претходног периода, да општина ниjе имала закључен уговор са било коjом службом, али тог дана општина jе закључила уговор са фTO-ом”, рекао jе Стефановић.

Mинистар jе додао да jе то била процена општине, коjа jе имала право да закључи уговор и заштити своjе просториjе.

“Mи смо проверили, поставили питање начелнику општинске управе да се изjасни, да ли jе можда таj документ фалсификован или на било коjи начин злоупотребљен. Oн jе признао своj потпис, изjавио jе да jе он склопио уговор са фTO и да jе та фирма постала део скупштинског обезбеђења због сумње да може доћи до насиља током одржавања седнице, што се нажалост и показало као тачно”, обjаснио jе Стефановић.

Tакође, полициjа jе утврдила и идентитет особе коjа jе користила бибер спреj, рекао jе Стефановић и навео да се ради о припаднику оне групе људи коjа jе насилно покушавала да уђе у општину.

“Припадници фTO нису користили бибер спреj”, казао jе Стефановић коjи очекуjе да се Tужилаштво огласи, односно да квалификуjе то дело.

Kао неко ко припада СНС, мени jе драго да су одборници СНС мирно дошли, ниjе било наших других активиста, ушли су у салу и чекали почетак седнице, а касниjе са већином изабрали ново руководство, што показуjе вољу већине у општини Бела Црква, закључио jе министар полициjе, коjи jе и функционер СНС.

Извор: Танјуг