Стефановић: Власт неће бити отуђена од грађана

10420380_576804742455668_544791418239074175_n

На трибини одржаној у Борчи посвећеној безбедности грађана, на којој је присуствовало више од 500 људи говорили су и одговарали на питања грађана потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Градског одбора Београд Небојша Стефановић, члан Главног одбора Српске напредне странке и председник Савета за саобраћај Градског одбора Београд Душан Рафаиловић и члан Општинског одбора Српске напредне странке Палилула Борко Милосављевић.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Градског одбора Београд Небоjша Стефановић изjавио jе  да садашња власт хоће да разговара са људима и да неће бити отуђена од грађана.

Стефановић jе, говорећи на трибини, рекао да jе током кариjере почео да “мрзи” jедну ствар – када људи коjи се баве политиком или администрациjом кажу да нешто ниjе њихова надлежност.

“Дођете код неког са проблемом и он вам каже: “то ниjе моjа надлежност”, а људи онда кажу- па зашто смо вас бирали, нађите чиjа jе надлежност, немоjте да jа идем од шалтера до шалтера, од врата до врата, од општине до града, до Републике, да решим проблем рупе на улици,” истакао jе Стефановић и додао да jе то ствар коjа ће се мењати.

Kако jе рекао, људи коjи се баве извршном влашћу, мораjу бити на дохват руке.

Стефановић jе изjавио да ниjе задовољан безбедносним стањем у Борчи. Kако jе навео, према полициjским извештаjима, постоjе разбоjништва, тешке крађе, тешке крађе на дрзак начин, неовлашћено коришћење туђег возила, неовлашћена производња, држање и стављање у промет опоjних дрога, насилничко понашање, насиље у породици…

“Степен решавања случаjева у претходноj години био jе негде око 38% у Борчи. Tо jе недовољно. Било jе и обjективних проблема, недовољан броj полициjских службеника, населило се више људи, стварала су се нова насеља и полициjска испостава са седамдесетак службеника више ниjе ни близу довољна,” рекао jе Стефановић.

Према његовим речима, променио jе начелника полициjске станице и нови начелник jе Срђан Лазић.

Стефановић jе истакао да Београд ниjе небезбедан град, али да у Борчи може много боље. Kако jе наjавио, планирано jе повећање броjа полициjских службеника, разговори са дирекциjом полициjе да ли да полициjска станица у Борчи постане полициjска испостава првог реда са своjом систематизациjом, повећаним броjим полицаjаца, те да се истуре полициjска одељења у Kотежу и Kрњачи и на другим местима.

“Не треба нам само пуко повећање броjа полицаjаца, треба нам и њихова обука, а не полицаjци коjи ће руку под руку са криминалцима да грађани то виде, спрема се много jачи Oдсек унутрашње контроле полициjе и то ће бити снажан инструмент министру полициjе у контроли свих полициjских службеника,” рекао jе Стефановић.

Председник Савета за саобраћаj Градског одбора и члан Главног одбора Српске напредне странке Душан Рафаиловић рекао jе да jе озбиљно унапређена безбедност саобраћаjа на Зрењанинском путу.

Према његовим речима, на основу извештаjа Управе саобраћаjне полициjе града Београда, ниjе било погинулих на Зрењанинском путу у 2014. години.

Децембра 2013. започета jе реализациjа проjеката санациjе црних тачака на Зрењанинском путу, на три нове раскрснице постављени су семафори, као и на низу бочних праваца, што, како jе рекао, значи да jе читав потез Зрењанинског пута од Панчевачког моста до раскрснице Oвча-Борча покривен хоризонтално- вертикалном сигнализациjом.

http://https://www.youtube.com/watch?v=B9WxX-LdBbE