Стефановић: Волимо свој народ то нико не може да нам одузме

Нема јаке Србије без снажне Републике Српске, као што и само снажна и стабилна Србија може да буде ослонац Српској, поручио је данас у Бањалуци потпредседник Владе Србије и министар полиције Небојша Стефановић.

На свечаној академији поводом обележавања Дана Републике Српске, министар је поручио да ће Србија и Република Српска наставити да гаје добре везе и да ће учинити све да српски народ живи боље.

Стефановић је истакао да се српски народ радује успеху Србије, али да се исто тако и Србија радује сваком кораку који јача Републику Српску.

“Нема јаке и снажне Србије без снажне Српске. Поштујемо територијални интегритет сваке земље, али волимо свој народ и то нико не може да нам одузме”, поручио је Стефановић додајући да владе Србије и Српске раде заједничком интересу.

Стефановић је честитао Дан Српске и истакао да Србију и Републику Српску спајају исти народ и исти обичаји, као и снажна међусобна осећања.

Додао је да Србија зна да се Српска радује јачању Србије и њеном угледу, као и економском напретку, те подсетио да Србија улаже велике напоре за мир у региону и стабилности.

Поносан је, како је рекао, на чињеницу да председници Србије и Српске Александар Вучић и Милорад Додик све интензивније раде у интрересу српског народа, те закључио да Дрина спаја два српска народа који имају заједничку будућност, али и заједничку будућност.

 

Извор: Танјуг