Стефановић и Вулин са Ханом о мигрантима и европским интеграцијама Србије

vulin-han-v-2

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин разговарали су данас у Београду са европским комесаром за политику проширења Европске уније Јоханесом Ханом о актуленој мигрантској кризи и европским интеграцијама Србије.

Хан је истакао да је врло задовољан хуманим поступњем Србије са избеглицама и начином решања мигрантске кризе.

Посебно похваливши покретања Механизма цивилне заштите, Хан је нагласио да је Европска унија, имајући у виду капацитете са којима наша земља располаже, спремна да Србији пружи финасијски помоћ.

Осврнувши се на Акциони план за Поглавље 24 – правда, слобода, безбедност, Хан је указао да је Европска комисија задовољна квалитетом тог плана и додао да очекује да ће се он у најскорије време наћи пред државама чланицама Европске уније.

Министар Стефановић, захваливши се Хану на указаном поверењу, рекао је да ће током следеће седмице Влада Србије утврдити текст Акционог плана за Поглавље 24, чиме ће се стећи формални услов за упућивање Акционог плана државама чланицама ЕУ.

Министар Вулин је истакао да Репубика Србија, као одоговорна држава, хумано поступа према свим мигрантима и да се наша земља труди, да у складу са својим могућностима, избеглицама обезбеди неопходну помоћ и негу.

Извор: Министарство унутрашњих послова