Стефановић: Вучић није трговац, СНС стоји иза њега, а народ подржава његову политику

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да је разговарао са премијером и лидером те странке Александром Вучићем, додајући да је објава појединих медија да ће и садашњи председник Србије Томислав Николић да се кандидује за свој други мандат пре свега било изненађење за грађане Србије и за све у тој партији.

– Слободно могу да кажем да је потенцијална кандидатура Томислава Николића изазвала политички цунами за подршку Александру Вучићу, људи су стајали у редовима испред просторија наше странке, да би пружили подршку, јер сви као да осећају да покушавају да га сруше, а последњи потез учврстио је председништво Српске напредне странке у својој одлуци да подрже Вучића за кандидата за председника – истакао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је за народ важно све што нудите конкретно, да они желе да гласају будућност, стабилност и да никоме из СНС-а није у потпуности јасно шта се са Николићем дешава.

– Видели сте и сами да премијер није хтео било шта да говори. Могу слободно да кажем да је апсолутна воља СНС – 99,9 одсто чланства и већи део Србије жели да Александар Вучић буде председник – нагласио је Стефановић.

Према његовим речима 185 одбора стало је уз свог лидера, одржана је данас и седница градског одбора где су сви председници 17 београдских општина и свих 350 месних одбора појединачно му је дало подршку.

– Људи су схватили да је политика много више од математике и људи хоће да гласају за оне који су за бољу будућност, а неће да гласају за оне које не обећавају ништа, већ повратак у прошлост, у лоповске дане – објаснио је Стефановић.

Он је рекао да познаје Вучића, 20 година и да зна да је увек нудио или био отворен за сваки вид сарадње, нагласивши да је дао Николићу конкретну понуду преко које неће ићи, јер он није трговац и неће да тргује, већ хоће да разговара.

На питање да ли очекује да се Вучић сутра појави на седници главног одбора странке, Стефановић каже да га огроман број људи чека.

– Он је наставио своје активности као премијер, али се као лидер СНС-а неће оглашавати – рекао је Стефановић, додајући да ће сутра у 17.30 бити одржана седница главног одбора Српске напредне странке, где ће бити изабрано ко ће бити кандидат за председника и да је он замолио и Вучића да дође, јер ти људи од њега то очекују.

 

извор: Пинк