Стефановић: Грађани увек могу да се ослоне на МУП

DSC_1109

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас да грађани Србије увек могу да се ослоне на Министарство као једно од најачих ослонаца Републике Србије, онда када им је тешко и када им је потребно.

„Ово је велики дан у коме можемо с поносом да поручимо да је наше Министарство једно од најачих ослонаца Републике Србије и њених грађана у смислу безбедности и да смо институција на коју грађани могу да се ослоне када им је најпотребније“, нагласио је министар приликом полагања венца на спомен – плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу у оквиру обележавања Дана Министарства, славе и Дана полиције.

DSC_1138

Стефановић је истакао да је Министарство унутрашњих послова у претходном периоду, радећи као један тим, показало да ради добро и за народ и за припаднике полиције.

„Успели смо да покажемо снагу, јединство, достојанство, да ово Министарство и полиција иду корак по корак напред, да се развијамо и јачамо и да грађани на нас увек могу да се ослоне. Мислим да је то данас наша најважнија порука“, рекао је Стефановић.

DSC_1274

Министар је подсетио да полиција данас предано ради на борби против корупције и криминала, у борби против изазова тероризма у свету, на пружању асистенција и свих других помоћи грађанима када је то најпотребније.

„Ово је и дан када се сетимо свих припадника који су дали свој живот за ово Министарство, за грађане Србије, за нашу земљу. Без њих ми не бисмо имали безбедност какву имамо данас, без њихових жртава не би смо сазнали колики су хероји, колики су јунаци. Наша је обавеза да се сећамо њих и да њиховим породицама помогнемо и олакшамо живот“, рекао је министар Стефановић.

Вршилад дужности директора полиције Владимир Ребић венац је положио код београдске Чукур чесме, у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима на том месту.

Претходно, Слава Министарства – Тројице обележена је свечаним сечењем колача у Кабинету министра унутрашњих послова.

Извор: Министарство унутрашњих послова