Стефановић: Девоjчица спасена, отмичари ухапшени


Брзом и ефикасном акциjом полициjе девоjчица, коjа jе данас отета на Вождовцу, jе спасена и отмичари су ухапшени, изjавио jе министар унутрашњих послова Србиjе Небоjша Стефановић.

“Имали смо монструозно дело на Вождовцу, двогодишње дете отето jе и истргнуто из руку маjке. Полициjа jе одмах кренула у потеру, имали смо добре информациjе и брзо смо реаговали, саобраћаjна полициjа jе уочила возило на ауто путу и одмах су ангажовани пресретач и хеликоптерска jединица”, рекао jе Стефановић.

Mинистар jе обjаснио да jе пресретач сустигао возило и да jе полициjа привела и ухапсила отмичаре, а да jе, на срећу, дете неповређено.

Говорећи о ухапшеним отмичарима, Стефановић jе навео да полициjа за сада има само податке из њихових пасоша и да се утврђуjе да ли су те исправе веродостоjне или су фалсификоване.

“Tоком потере полицаjци су приметили да су отмичари у jедном моменту покушали да баце дете, преко ограде, поред ауто-пута и да наставе кретање даље. Срећом брзом интервенциjом полициjе, коjа их jе на време сустигла и опколила избегнут jе наjстрашниjи сценарио и дете jе живо и неповређено”, нагласио jе Стефановић.

Mинистар jе додао да jе била ангажована и гранична полициjа, коjа jе имала задатак да спречи отмичаре да пређу границу са дететом.

Извор: Танјуг