Стефановић: Добра безбедносна ситуација, све снаге у приправности

nebojsa-stefanovic-rts02

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже за РТС да је у Србији добра безбедносна ситуација и да су предузете све мере да се било каква терористичка активност не пренесе у Србију.

Небојша Стефановић је гостујући у Дневнику РТС-а нагласио да је безбедносна ситуација у Србији добра, да је граница са Македонијом осигурана и безбедна.

Предузете су све мере да се очувају мир и стабилност. Упутили смо додатне снаге у Копнену зону безбедности, више 450 припадника Жандармерије, као и један део Противтерористичке јединице”, истиче Стефановић.

Министар полиције додаје да је један део Полицијске управе у Врању ангажован за тај део територије, а појачана је и гранична полиција.

Стефановић наводи да, ради безбедности, не може да објави тачан број припадника упућених у КЗБ.

“Полиција и војска су у приправности и спремни смо за деловање у сваком тренутку”, истиче Стефановић.

Министар указује да је, по налогу премијера Александра Вучића, Министарство унутрашњих послова формирало здружени практични тим који чине припадници полиције, Војске Србије и Безбедносно-информативне агенције.

Стефановић истиче да ће те јединице наредних дана надгледати ситуацију на терену и да ће бити предузете све мере да се било каква терористичка активност не пренесе у Србију.

Како каже, ситуација у Куманову и Зворнику показала је да је тероризам присутан и у овом делу света.

“Пажљиво смо пратили ситуацију када је убијен полицајац у Зворнику. Још пре неколико месеци подигнут је ниво готовости”, наводи Стефановић.

Према његовим речима, МУП је у сталном контакту са колегама из Македоније и подсећа да је и на Конференцији у Београду 29. априла показано шта све Србија ради како би спречила тероризам.

“Све информације делимо са свим партнерима. Све што стигне до нас и што добијамо, размењујемо да бисмо били ефикаснији”, закључује Стефановић.

 

Извор: rts