Стефановић: Добра сарадња Полицијске управе и града Лесковца да послужи за пример

10933992_580096795459796_622222671017683936958665_n

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановића, који је обишао Полицијску управу у Лесковац, изјавио је да је полиција у том граду постигла добре резултате, забележен општи пад криминалитета за око шест одсто и да је на територији ове општине у 2014. заплењено двадесет пута више дроге него 2013.

Стефановић, који је у Полицијској управи Лесковац, разговарао са начелником Владимиром Жугићем, његовим сарадницима и градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем, указао је да на територији ове полицијске управе нема значајнијих организованих криминалних група које могу угрозити безбедност грађана.

„То не значи да треба да будемо мање будни и у том смислу радује ме добра сарадња Полицијске управе и општине града Лесковца, која може да послужи за пример“, рекао је Стефановић.

 „Инсистираћу да се у 2015. години резултат полиције у Лесковцу побољша, иако је ниво криминалитета већ низак. Морамо појачати наше активности како би се грађани осећали још безбедније“, рекао је Стефановић указавши да активности морају бити појачане у оним областима борбе против оних облика криминалитета са којима се грађани свакодневно сусрећу, као што су крађе, разбојничке крађе.

Министар је истакао да ће у циљу појачане безбедности грађана бити појачано присуство полиције у заједници, отворено више полицијских испостава, јер је Лесковац град који се динамично шири.

„Интензивније ћемо радити на пројекту полиције у локалној заједници, на секторском начину рада у коме грађани познају свог полицајца. Грађани треба да имају поверење у полицију и надам се да ће даљим радом на смањењу криминалитета то поверење јачати и расти“, истакао је Стефановић.

Министар је указао да је на територији Лесковца у 2014. забележено двадесет пута више заплена него у 2013. години и додао да је да је заплена наркотика на нивоу Србије прошле године у односу на претпрошлу неупоредиво успешнија, што је резултат на који је Министарство посебно поносно.

„Ови резултати показују да уз добро политичко усмеравање, уз подршку министра и професионалце на терену, уз озбиљну и сталожену екипу, можемо да остваримо далеко бољи резултат, заштитимо децу у школама, али и све остале грађане“, нагласио је Стефановић.

Говорећи о безбедности, министар је указао да је Полицијска управа у Лесковцу једна од полицијских управа у којој је стање јавног реда стабилно. „Један део копнене зоне безбедности увек изазива додатну пажњу и у наредном периоду радићемо на набавци додатне опреме за полицију, али свакако нећемо пропустити оно што је наш кључни задатак, а то је већа безбедност за грађане“, поручио је Стефановић.

Он је указао да је на територији Полицијске управе Лесковац забележен пад саобраћајних незгода за око 14 одсто и да је ангажовање саобраћајне полиције појачано за више од 20 одсто.

Стефановић је апеловао на грађане да возе одговорно, да не конзумирају алкохол када возе, да вежу појас, не прекорачују брзину и да поштују саобраћајне прописе, јер ћемо само тако заштитити своју децу и све оне људе који се одговорно понашају у саобраћају.

Извор: Министарство унутрашњих послова