Стефановић: Драго ми је што критичари сада одају признање

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изразио је задовољство што су чести критичари полиције данас одали признање припадницима МУП-а за брзу реакцију и хапшење осумњиченог због претњи посланици Мариники Тепић.

Стефановић је у изјави Тањугу нагласио да МУП о сваком случају, који се пријави полицији или који његови припадници сами уоче, одмах обавештава надлежно тужилаштво и по њиховом налогу предузима законске мере и радње.

“До сада је ухапшен већи број особа због извршења кривичног дела угрожавање сигурности, односно због претњи које су упутили опозиционим политичарима или новинарима. Не постоји ниједно дело претње које је прошло без полицијске истраге”, нагласио је министар.

У неким случајевима, како је указао, против осумњичених су подношене одговарајуће кривичне пријаве, а у неким је тужилаштво проценило да не постоје елементи кривичног дела које се гони по службеној дужности, попут рецимо увреде, па су оштећени упућени да поднесу приватне тужбе.

“Без обзира на све злонамерне коментаре, као и покушаје урушавања интегритета највиших руководилаца полиције, желим да им пружим пуну подршку, јер они својим пожртвованим и преданим радом поправљају резултате и имиџ полиције из године у годину. Реч је о професионалцима који имају вишедеценијско искуство”, истакао је Стефановић.

Он је поручио да ће МУП наставити одлучну борбу против организованог криминала и корупције, те да га никакви притисци неће у томе поколебати.

“Нећу допустити да било ко, зарад стицања јефтиних политичких поена, напада полицију и оспорава њен рад“, закључио је Стефановић.

Т. Л. (29) је ухапшен због сумње да је упутио претње смрћу народној посланици Мариники Тепић и биће приведен тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Извор: Танјуг