Стефановић: Забрана скупова против миграната

neb druga slika

Mинистарство унутрашњих послова Србиjе забраниће скупове коjе су за 31. август против миграната наjавиле организациjе попут “Двери”, “Наши” и “Oбраз”, рекао jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

“Нећемо дозволити да испољавање нетрпељивости и мржње буде нешто што jе обележjе Републике Србиjе. MУП неће дозволити одржавање било каквих скупова против миграната и људи коjи пролазе кроз Србиjу натерани на то тешким условима или ратом у своjоj земљи”, поручио jе Стефановић.

Стефановић jе новинарима рекао да MУП неће подржати никаква фашистичка окупљања, поготово што Србиjа има дугу антифашистичку традициjу.

Србиjа, према његовим речима, жели да упути поруку да су сви људи коjи пролазе кроз нашу земљу увек добро, топло и домаћински примљени.

“Република Србиjа хоће да покаже да jе добар домаћин и да све људе коjи долазе прими на начин да jе то у складу са свим европским стандардима, истинском демократиjом и свим слободама, а сви они коjи размишљаjу о томе да своjу мржњу исказуjу према овим људима нека то чине на неком другом месту, а не у Републици Србиjи”, истакао jе Стефановић.

Извор: Танјуг