Стефановић: Захваљујући свакодневном раду и посвећености полиције ове године ниједно дете није страдало у близини школа

dsc_1196

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, приликом поделе приручника „Пажљивкова правила“ првацима основних школа вождовачке општине, да захваљујући свакодневном раду и посвећености полиције ове године ниједно дете није страдало у близини школа.

У оквиру манифестације, која је одржана у Спортско – рекреативном центру „Шумице“, изведена је и едукативна представа за најмлађе учеснике у саобраћају.

„Овакве манифестације се организују широм Србије и трудимо се да приближимо и деци и родитељима знања из безбедности саобраћаја, која су нам потребна да би деца остала жива и здрава на нашим улицама“, рекао је Стефановић.

dsc_1156

Министар је позвао децу да буду опрезна и да поштују правила понашања у саобраћају.

„Када видите полицију на улици, ако вам треба било шта, слободно приђите полицајцима. Они су ту да вам помогну ако имате неки проблем, ту су због вас, да штите вашу безбедност“, поручио је Стефановић првацима.

Министар је указао на велики значај едукативног и превентивног програма који се спроводи у школама и нагласио да Министарство унутрашњих послова одржава бројна предавања у свим основним школама током године, као и да ће тај рад интензивирати како би што мање деце страдало у саобраћају.

dsc_1166

„Иако смо у овој години имали рекордно мали број страдале деце, апсолутно ћемо бити посвећени да тај број сведемо на нулу. Оно што је добро јесте да смо снажним и добрим радом довели до тога да ниједно дете не страда у близини школа“, рекао је Стефановић.

Министар је апеловао на возаче и родитеље да обрате пажњу на децу као учеснике у саобраћају, и да схвате да упозорења о брзини нису празна прича већ прича која треба да нас доведе до тога да у Србији имамо сваке године све мање страдале деце.

Стефановић је упозорио све учеснике у саобраћају да не возе под утицајем алкохола, да везују сигурносне појасеве и поштују ограничења везана за брзину кретања.

dsc_1025

Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић изнела је податак да је од фебруара до сада више од 20.000 деце погледало ову представу,  која их едукује како да се правилно понашају у саобраћају.

Приручници који су данас подељени деци део су акције Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја, која има за циљ повећање степена безбедности и саобраћајног образовања деце од најмлађег узраста.

Извор: Министарство унутрашњих послова