Стефановић: Заједно са британским партнерима против организованог криминала

stefanovic-national-crime-agency-pok

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, другог дана радне посете Уједињеном Краљевству, посетио је Националну криминалистичку агенцију, где је са директором Китом Бристоуом потписао Меморандум о сарадњи у борби против организованог криминала, илегалних миграције и трговине људима.

Стефановић и Бристоу оценили су досадашњу сарадњу МУП-а Србије и Националне криминалистичке агенције веома добром, поготово у области борбе против кријумчарења наркотика, трговине људима и високотехнолошког криминала.

„Потписивањем Меморандума на веома озбиљан начин настављамо сарадњу у борби против организованог криминала, шверца дроге и људи. Важно је да унапредимо капацитете нашег Министарства унутрашњих послова како би се супротставили нарастајућој претњи у области нарко-трафикинга, али и такође како да се боримо са сајбер криминалом који постаје све значајнија тема и у Великој Британији“, рекао је министар Стефановић.

На састанку је закључено и да је потребно зауставити насиље над децом на интернету, поготово оних који намеравају да изврше неко кривично дело.

„Морамо увек бити корак испред криминалаца. Зато смо са Националном криминалистичком агенцијом договорили да нам помогну у обукама, како би наши људи били још вештији и успешнији у овој борби“, истакао је Стефановић и додао да ја се Бристоуом разговарао и о све већој опасности од тероризма.

Министар унутрашњих послова Републике Србије истакао је и да је ова посета била веома важна и да ћемо, заједно са британским партнерима, показати да је Србија веома озбиљна када жели да се бори против корупције и организованог криминала.

„Велика Британија, кроз донације и различите пројекте, самостално и са другим партнерима из ЕУ пружа снажан допринос у области достизања најбољих пракси и европског стандарда у реформи МУП-а“ – истакао је министар.

Након састанка Стефановић је, у организацији домаћина, обишао и Вестминстерску опатију.

Извор: Министарство унутрашњих послова