Стефановић: За безбедост у школама важна едукативна предавања

dsc_8759

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас у Младенoвцу да је један од приоритета Министарства безбедност свих ученика и да ће полиција урадити све како би ту безбедност осигурала.

„Наш посао је да у близини ове школе, као и свих школа у Србији, деца буду сигурна, да нико од њих не буде повређен и због тога су појачане контроле саобраћајне полиције“, рекао је министар приликом посете Основној школи „Свети Сава“ и апеловао на возаче да буду опрезни, посебно у близини школа, и да поштују ограничење брзине.

dsc_8712

Министар Стефановић је поручио и да ће припадници Министарства унутрашњих послова одлучно наставити да се боре против трговине наркотицима.

У сарадњи са Министарством просвете, полиција ће као и претходних година радити  на превенцији и едукацији ђака.

„Полицајци ће, у школама, децу едуковати како да препознају и супротставе се насиљу. У 2015. години, одржали смо 3.280 предавања, а ове године планирамо више. Повећаћемо и број школских полицајаца, а у најугроженијим школама о безбедности ученика брине њих око 370“, истакао је министар.

Стефановић је нагласио да ће кроз програме, које Министарство унутрашњих послова спроводи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Министарством просвете, Градом Београдом и другим институцијама, свака школа бити покривена видео надзором и повезана са полицијским станицама, као што је већ урађено у великом броју школа.

„Од сутра ће се почети са припремама за повезивање 16 камера у овој школи са полицијском станицом у Младеновцу“, казао је министар.

Извор: Министарство унутрашњих послова