Стефановић: За Пајтићеве тврдње не постоји ниједан валидан доказ

210199

Због нових покушаја Демократске странке да на лажима изгради аферу о наводном прислушкивању њеног председника Бојана Пајтића, поновићу још једном да ни полиција, ни Безбедносно-информативна агенција, никада нису прислушкивале лидера ДС-а.

Очигледно да Демократској странци нису довољни демантији и одбацивање лажних навода њеног лидера, које су јуче изнели јавности амерички амбасадор у Србији, Мајкл Кирби, и представници америчке компаније „ЦВП“, и тиме јасно ставили до знања да тврдње Пајтића нису тачне.

Подсетићу представнике ДС-а, који свесно покушавају да затворе очи пред истином, да никада није дат ниједан налог, нити је добијена било каква наредба за пресретање разговора Бојана Пајтића. Јавности до сада није предочен ниједан доказ да је он прислушкиван. Наводне транскрипте његових разговора, које је објавио његов близак пријатељ, а које су сви демантовали, могао је да напише и сам Пајтић. За Пајтићеве тврдње не постоји ниједан валидан доказ. Не постоје аудио записи разговора, нити он одговара, својом формом и садржајем, службеним документима на којима се бележе такви разговори, нити постоји потпис службеног лица које је саставило извештај.

Демократској странци ни то што Данило Реџеповић одбија полиграфско испитивање није довољан сигнал да им покушај дестабилизације Србије и обмане јавности није успео. Њима то није потврда неаутентичности, већ слепо прате фабриковане неистине свог лидера кога су сви, који су поменути у наводним транскриптима, демантовали.

На идентичан начин Бојан Пајтић је покренуо и аферу исписивања графита „Смрт Пајтићу“, за шта је током истраге осумњичен члан ДС-а, који је недељама обилазио новосадске штампарије и тражио да му израде шаблон на коме пише „Смрт Пајтићу“. Дакле, члан ДС је прво исписао тај графит, да би потом Пајтић покренуо аферу и, када је разоткривен, експресно престаје да прича о томе и више нико не пита шта је са ауторима графита.

Сада на исти начин покушавају да измисле и аферу прислушкивања, за коју не постоји ниједан доказ који је предочен јавности, тужилаштву или полицији. Једина ствар на којој се све базира је бесомучна политичка кампања, којом покушавају да уруше углед Александра Вучића и Српске напредне странке. То нећемо дозволити и одговараћемо на све измишљотине ДС-а.

                                                                                                                Небојша Стефановић

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке