Стефановић за РТС: Није било прислушкивања, открићемо ко је лагао

nebojsa-stefanovic-rts02

Министар полиције је рекао да шпијунирања није било, нити постоје било какви докази да је папир дошао из служби безбедности.

“Баца се љага на систем безбедности. И директор БИА и ја смо објаснили колико је нетачних информација било. Не подудара се ни форма, ни изглед, ни предмет”, рекао је Стефановић и додао да је на основу тога јасно да папир не припада државној агенцији.

Према његовим речима, нико не може да се прислушкује а да се не остави трага.

“Видим у медијима како неки актери ове приче покушавају да се измигоље. Али неће моћи, открићемо ко је лагао, ко је ово износио. Поред тога што смо демантовали, спремни смо да примимо било какву врсту контроле”, нагласио је министар полиције.

Стефановић је истакао да до сада није било ниједне писане примедбе у којој се изражава сумња у прислушкивање.

“И амбасадор САД Мајкл Кирби је демантовао да је рекао било шта што је наведено у папиру о прислушкивању. То би сада било довољно да Пајтић поднесе оставку”, напоменуо је Стефановић.

Према министровим речима, директор ЕМС-а Никола Петровић спреман је да оде на полиграф како би се проверило да ли је тачно да је тражио новац.

Додао је и да је фирма “Цонтинентал Wинд Партнерс” послала допис у коме је наведено да Петровић није тражио новац, нити да је Лидија Удовички тада била запослена у тој фирми.

Министар полиције је рекао да ће власник Телепромптера Данило Реџеповић вечерас у 20 часова доћи на разговор у Управу криминалистичке полиције у Новом Саду.

“Истрага је кренула. Имаћемо врло јасну ситуацију да видимо да ли је ово што се дешавало, што је написано, да ли ће дати трунчицу доказа. Мора се пружити доказ да такав папир иде из безбедносне службе”, указао је Стефановић.

Министар полиције је рекао да му се чини да је читава афера око прислушкивања Бојана Пајтића “стварање атмосрефе хаоса и рушење премијера Вучића који је почео да диже Србију”.

Министар је навео да се намерно траже инциденти на улици и да се одржавају непријављени митинзи ДС-а којима треба да покаже народу да је ово зликовачки режим.

“Шта се планира у наредном периоду, не бих улазио у то. Ни влада ни председник Владе неће дозволити да се наруши углед свега доброг што смо урадили за Србију”, рекао је Стефановић.

Извор: rts