Стефановић: Инсистираћу на jош жешћоj борби против шверца

priboj-1-velika

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић, који је данас у Прибоју отворио Регионални центар граничне полиције, истакао је да ће, и поред добрих резултата, које је полиција остварила у претходне две године, инсистирати на још жешћој борби против шверца.

„Захтевам од граничне полиције и на томе ћу инсистирати да борба против шверца буде много жешћа. Полиција је остварила добре резултате у 2014. и 2015. години у сузбијању шверца дувана, кафе, наркотика, али очекујем да у овој години тај рад буде још интензивнији“, рекао је Стефановић истакавши да обезбеђивање бољих услова и простора за рад подразумева и боље резултате.

Министар је нагласио да свака паклица дувана, сваки колограм дувана у листу, или резаног дувана, који се илегално пренесе у Србију и прода без акцизе, значи неки километар пута мање, неку школу мање, објекат мање за школу, болницу, полицију – „Зато смо посвећни борби портив шверца и хоћемо да таква пракса буде прошлост“.

Према његовим речима, отворени регионални центар у новој згради, који покрива читаву територију граничне линије Србије према Босни и Херцеговини и Црној Гори, и у који су пребачене и две станице полиције, омогућиће да полиција ефикасије ради и да има бољи контакт са грађанима, што је од посебне важности.

Истакавши да је у прибојској општини постигнут висок степен безбедности, Стефановић је рекао да ће отварање овог центра, у коме ће бити запослено око 100 људи, имати значаја и за општину Прибој.

Министар је оценио да почетак рада, у овој и наредној години, неколико нових компанија у општини Прибој, представља доборбит за овај регион. .

Политика Владе Републике Србије су нова радна места, покушаји да се све оно што је наслеђе прошлости реши, али и да се размишља о новим капацитетима, новим компанијама. Није довољно да у граду постоји само један компанија, јер је то велики ризик. Важно је да се отварају нове компаније, које ће упослити људе и које ће имати различит спектар производа и на тај начин, грађанима, осигурати економску будућност“, рекао је Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова