Стефановић: Интегрисати припаднике ромске мањине у MУП

nana1Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић разговарао је данас са представницима Полицијске асоцијације ”Европски полицајци ромске националности“ о интеграцији припадника ромске националне мањине у Министарство унутрашњих послова.

Поводом Светског дана Рома, Стефановић је подсетио да Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Полицијском асоцијацијом ”Европски полицајци ромске националности“, уз подршку Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије, спроводи пројекат „Инклузија Ромкиња и Рома у Сектор безбедности – ка већој полазности на основну полицијску обуку“.

Стефановић је истакао да овим пројектом Министарство жели да ублажи све отежавајуће факторе и свим кандидатима за основну полицијску обуку омогући равноправне услове.

„Желимо да подстакнемо младе Ромкиње и Роме да конкуришу за рад у полицији и пружимо им одговарајућу подршку и оријентационе обуке за успешније полагање пријемних тестова приликом конкурисања за пријем у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици“, објаснио је министар полиције.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова