Стефановић: Интерес опозиције само да заседну у фотељу

Председник Градског одбора СНС Београда Небојша Стефановић изјавио је данас да опозициони челници “толико говоре једни о другима” да он нема шта да дода, сем да сматра да је истина то што причају, као и да уједињавање толико политички различитих странака у коалиције показује да им је једини интерес да се “заседне у фотељу”

Уверен сам да је истина све што припадници опозиције говоре једни о другима, рекао је Стефановић коментаришући оптужбе дела опозиције да су Бојан Пајтић и Драгана Ђиласа покрали ДС и навео да у опозицији “толико говоре једни о другима” да он нема шта да дода.

“Све што су изговорили једни о другима, ви ту немате шта да додате. Ја сам уверен да они једни о другима говоре истину. Немам разлога да им не верујем, али су нам узели могућност да то шире коментаришемо, јер је сувишно, немате шта да додате”, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да је СНС увек показивала одакле добија “сваки динар” и да се увек зна да не долази од тајкуна, да не долази од неких који би да управљају Србијом кроз неки бизнис или путем политике.

“Код нас је то транспарентно”, рекао је Стефановић за Пинк.

С друге стране, каже, “ниједан од тих истраживачких новинара” није се запитао одакле некоме два, три, пет или 10 милиона евра, а за кога се не очекује да има тај новац.

“То се уопште не пита”, рекао је Стефановић и додао да тиме сами себе дисквалификују као објективне јер не постављају питања и једној и другој страни.

“Ако не постављате питање људима који су потрошили неупоредиво више новца од владајуће странке, а да нису пријавили то, односно немате јасан траг одакле тај новац долази, ко је то уплатио, онда је ту нешто чудно”, сматра министар.

Говорећи о недавно одржаном протесту испред РТС-а, Стефановић је рекао да му се чини да су они који су протестовали заборавили да су људе који воде неке од највећих медија управо они постављали.

“Чуди ме како су им ти новинари и уредници били добри пре неколико година, а данас им не ваљају”, рекао је Стефановић.

Истовремено је указао на уједињавање опозиције “како би засели у фотељу” и поручио грађанима да када гласају за једног из опозиције, гласају за све.

“Не можете рећи, гласам за Јанковића, али не гласам за Двери. Гласате у исто време и за једног и за другог, гласате и за Доста је било, и за ДС и ДСС. Не знам како објашњавају људима толике разлике у политичким ставовима, који се помирују када је интерес да се заузме фотеља дошао на прво место” рекао је Стефановић.

Оценио је да је таква врста сарадње мотивисана искључиво личним интересом “групе која жели да заседне у фотељу”.

Стефановић је нагласио да је обишао велики број насеља у претходне четири године, где је разговарао са њиховим становницима, те је рекао да их актулени чланови опозиције “не да их нису посећивали” док су били на власти већ су “заборавили да цела насеља постоје и да асфалт треба да дође и у те крајеве”.

“Важно да људи знају и у центру града да није Облићев и Косанчићев венац уредио Ђилас, није средио гаражу, нису урадили Цветни трг нити изградили Пупинов мост. Нису урадили нове булерваре и на Звездари и на Вождовцу. То су урадили људи из ове градске власти”, рекао је Стефановић.

Једнако, како је нагласио, нису размишљали о грађанима у центру града ни о онима на периферији Београда.

“Тада их грађани нису интересовали. Додуше они су ту остали доследни – показују да их једнако не интересују ни данас. Они се данас брину о својим проблемима, о свом положају, ко ће шта да зграби, која ће чија ће фотеља да буде… Сад само да Вучић некога после избора мора да прогласи за премијера или градоначелника”, рекао је Стефановић.

Он је додао да је уверен да грађани знају ко је за њих нешто урадио.

 

Извор: Танјуг