Стефановић и Ван Леув о претњама које доноси тероризам

DSC_0776

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са федералним тужиоцем Краљевине Белгије Фредериком Ван Леувом о претњама које доноси тероризам, као и начинима да се унапреди сарадња наших земаља, како би се што ефикасније супротставили том изазову.

Министар Стефановић је на састанку, коме је присуствовао и Републички јавни тужилац Загорка Доловац, госта из Белгије упознао са корацима које Србија предузима када је реч о борби против тероризма.

DSC_0780

“Све наше службе безбедности помно прате дешавања изван Србије, као и све оне људе који се врађају са ратишта у другим земљама, пре свега у Сирији и Ираку.

Идентификовали смо више лица која су учествовала у активностима радикализовања и врбовања људи да се придруже терористичким организацијама и за одлазак на ратишта у другим земљама, а против њих је тужилаштво подигло одговарајуће оптужнице”,  рекао је министар Стефановић.

Стефановић је истакао да српска и белгијска полиција, суочени претњом од тероризма, још интензивније размењују информације о људима који учествују у ратним сукобима у Сирији и Ираку, а сарадња ће се наставити и у наредном периоду.

“Доста података размењујемо и у области кријумчарења наркотика, крујумчарења украдених моторних возила, прања новца, као и илегалних миграција”, истакао је Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова