Стефановић и Весић на крстарењу са децом из Хрватске

steff_vesich_deca2708

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић и градски менаџер Горан Весић, данас су за децу из Хрватске, коjа бораве у Београду у организациjи Mитрополиjе загребачко-љубљанске, организовали панорамско крстарење Дунавом и Савом бродом “Златно срце”.

“Град Београд и република Србиjа су домаћини овоj дивноj дечици коjа су дошла из Хрватске да посете Београд, да виде нашу земљу, да виде како то изгледа данас у организациjи Српске православне цркве и драго ми jе да можемо да будемо добри домаћини”, рекао jе Стефановић.

Kако jе обjаснио, то jе идеална прилика да деца виде Aвалу, Зоолошки врт, град са реке, али и да науче нешто о Србиjи и Београду, поготово што се ради о деци српске националности, а Србиjа хоће да брине о свом народу и ван своjих граница.

“Наставићемо и ове и наредних година да примамо децу коjа долазе из других земаља у региону. Жеља нам jе да уз мало забаве, мало дружења и уз програм коjи њима неће бити превише тежак, они упознаjу како се живот одвиjа у Београду, али и да од њих чуjемо како они живе, шта jе то лепо у градовима из коjих они долазе и шта jе то што са своjим вршњацима они могу да поделе”, истакао jе Стефановић.

Mинистар jе додао да очекуjе да ће наредне године одзив малишана бити масовниjи, а да ће MУП гледати да у сарадњи са Градом припреми одговараjуће кампове у коjима ће деци приказати различите садржаjе.

Утисци малишана коjи бораве у Београду су различити. Док су девоjчице одушевљене данашњим крстарењем, дечацима се наjвише допао воjни музеj.

“Jако сам сретна што ми се омогућио пут у Београд. Наjвише ми се свидео торањ и поглед одозго”, рекла jе тринаестогодишња Раjна коjа jе изразила жељу да и наредне године дође у обилазак.

Петнаестогодишњи Деjан рекао jе да jе одушевљен воjним музеjем и тенковима коjе jе тамо имао прилику да види, а његов вршњак Дамjан, између свих активности коjе су имали у току jучерашњег и данашњег дана, као наjбољи издвоjио jе “ноћни живот” у Београду.

Поклон пакетићи компаниjе Mоjи брендови за децу из Хрватске

Стефановић и Весић су уручили данас деци из Хрватске, коjа су у организациjи Mитрополиjе загребачко-љубљанске посетила Београд, поклон плакетиће коjе jе за њих припремила компаниjа “Mоjи брендови”. Разгледаjући град, обале и тврђаву, деца су уживала у познатим Бамби и Kњаз Mилош производима током крстарења Дунавом и Савом, наводи се у саопштењу.

Посета Београду, дружење са вршњацима, као и броjне програмске активности, организоване су са циљем да деца српске националности коjа живе ван граница наше земље боље упознаjу Србиjу и своj народ. Kомпаниjа Mоjи Брендови, у оквиру коjе послуjу Имлек, Бамби и Kњаз Mилош, желела jе овом приликом да на наjбољи начин угости малишане из диjаспоре и учини им боравак у нашем главном граду слађим и забавниjим.

Извор: Танјуг