Стефановић и Вучић разговарали са Независним синдикатом полиције

VUCIC I STEFANOVIC

На данашњем састанку премиjера Aлександра Вучића и министра унутрашњих послова Небоjше Стефановића са представницима Независног синдиката полициjе разговарано jе о повећању плата припадника MУП током следеће године и jеднократноj помоћи, саопштено jе из MУП.

Mинистарство унутрашњих послова наводи да у договору са Владом Србиjе и реалним финансиjским могућностима наставља да улаже напоре како би се поправио положаj свих запослених у Mинистарству.

У саопштењу jе прецизирано да jе о повећању плата разговарано у складу са реалним финансиjским могућностима, као и jеднократноj помоћи за све полициjске службенике.

Tакође, представницима Независног синдиката полициjе предочени су сви напори коjе MУП већ месецима улаже како би се поправио положаj запослених, као и инициjативе министра Стефановића у циљу обезбеђивања боље опреме и бољих услова рада.

Чланови синдиката упознати су и са напорима коjи се улажу у проналажењу адекватног смештаjа за припаднике Жандармериjе у Нишу и предочено им jе да ће се врло брзо, у договору са Mинистарством одбране, пронаћи адекватан простор у том граду.

Представници НСП-а су обавештени да jе на инициjативу министра Стефановића обезбеђено jош милиjарду и по динара за измиривање дуговања запосленима на име путних трошкова и таj новац ће бити исплаћен до краjа године.

Извор: Танјуг