Стефановић и Игеман потписали споразум о полицијској сарадњи

3

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар унутрашњих послова Краљевине Шведске Андеш Игеман потписали су данас у Стокхолму Споразум о полицијској сарадњи.

По потписивању Споразума, министар Стефановић истакао је да ће тај документ омогућити ближу сарадњу српске и шведске полиције у области  борбе против организованог криминала, тероризма, али и у супростављању илегалним миграцијама.

„Захвајујући овом Споразуму у наредним данима доћи ће до ближег контакта између наших полицијских служби и до интензивније сарадње у борби против организованог криминала, тероризма и илегалних миграција што ће резултирати опадањем стопе криминалитета“, рекао је министар Стефановић.

Потпредседник Владе захвалио је Краљевини Шведској на подршци Републици Србији на путу ка  Европској унији и на огромној помоћи коју је та држава пружила нашој земљи.

Шведски министар унутрашњих послова Игеман рекао је да ће Шведска наставити да пружа подршку Србији на путу европских интеграција и додао да је заједничка борба против организованог и свих других видова криминала веома значајна.

Извор: Министарство унутрашњих послова