Стефановић и Пинтер отворили Гранични прелаз Хоргош 1

stefanovic-pinter-velika3

Министри унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић и Мађарске Шандор Пинтер заједно су данас отворили Гранични прелаз Хоргош 1. Двојица министара уклонили су прву ограду са српско-мађарске границе и на тај начин је омогућен несметан промет за путнички и теретни саобраћај.

Стефановић је рекао да су изазови мигрантске кризе и даље пред нама, као и да се са мађарским колегом сложио да су приоритети у односима две земље олакшавање међународног транзита и економска сарадња.

„Мађарска и Србија су добри суседи, што потврђује и поновно отварање овог граничног прелаза и показује решеност да у критичним временима одговорне државе умеју да управљају оваквим кризама“, нагласио је министар.

Према Стефановићевим речима, постигнут је договор да се ситуација у потпуности стави под контролу, што ће омогућити да се на граничном прелазу Хоргош 2 врши комплетна регистрација свих миграната.

„На Хоргошу 1 ће бити олакшан путнички и робни саобраћај“, рекао је министар Стефановић и захвалио се министру Пинтеру на брзој реакцији и доброј комуникацији.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова