Стефановић и Романовски о реформи полициjе и новом закону

STEFANOVIC I ROMANOVSKI

Mинистар унутрашњих послова Србиjе Небоjша Стефановић разговарао jе данас у Београду са званичницом Стеjт дипартмента Aлином Романовски о унутрашњим реформама коjе спроводи MУП, с посебним акцентом на нови закон о полициjи.

Стефановић jе упознао Романовску са фазом у коjоj се налази Нацрт закона о полициjи и обjаснио да ће њиме бити успостављен систем приjема, селекциjе и кариjерног напредовања у MУП-у, саопштио jе данас MУП.

Романовски, коjа jе координатор за помоћ СAД за Eвропу и Eвроазиjу Бироа за европске и евроазиjске послове Стеjт дипартмента, jе истакла да ће СAД кроз различите обуке и друге видове стручног оспособљавања припадника MУП-а наставити да пружа подршку рефомским процесима, наводи даље MУП Србиjе.

Tоком састанка jе било речи о проблему ирегуларних миграциjа са коjима се Србиjа суочава, а Стефановић jе истакао потребе MУП Србиjе за техничком опремом и теренским возилима за контролу границе, пише у саопштењу.

Стефановић jе похвалио сарадњу са канцелариjама служби за спровођење закона СAД при америчкоj амбасади у Београду и захвалио на досада донираноj опреми и обукама за припаднике министарства, коjе су од великог значаjа за успешну борбу против свих облика криминала.

Извор: Танјуг