Стефановић и Фратини о мигрантској кризи и Поглављу 24

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас са саветником у Влади Републике Србије Франком Фратинијем са којим је разговарао о мигрантској кризи, као и о процесу приступних преговора у Европску унију и Поглављу 24.

„Министарство унутрашњих послова ће наставити да испуњава активности које су предмет Акционог плана за Поглавље 24, како у циљу јачања капацитета Министарства и Владе у целини, тако и у погледу подизања нивоа безбедности свих грађана“, рекао је министар Стефановић.

Фратини је похвалио напредак у реформама Министарства унутрашњих послова, које су усаглашене и саставни су део процеса европских интеграција и Поглавља 24.

 Министар Стефановић и Фратини су се сложили да је за решење мигрантске кризе неопходна добра сарадња свих држава у региону и чланица Европске уније, као и координисани рад на проналажењу јединственог одговора, што је потврђено и на заједничкој седници српске и мађарске владе у Нишу.

На данашњем састанку је констатовано да је значајно да Република Србија буде део заједничког решења за мигрантску кризу, који ће бити донет на нивоу Европске уније.

Извор: Министарство унутрашњих послова