Стефановић и Чепурин разговарали о унапређењу сарадње

kkk2222

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Руске федерације Александром Чепурином о унапређењу сарадње у области унутрашњих послова посебно у домену борбе против тероризма, организованог криминала, илегалне трговине наркотицима.

“Један од приоритета Министарства унутрашњих послова Републике Србије је борба против илегалног тржишта наркотика и у том домену српска полиција остварила је веома добре резултате. У протеклој години и првим месецима ове године заплењено је скорo четири тоне наркотика“, рекао је Стефановић.

У том смислу, према Стефановићевим речима, потписивање Плана заједничких активности са Федералном службом за контролу наркотика биће од изузетног значаја, посебно имајући у виду да ће се на тај начин конкретизовати начини и механизми сарадње.

Министар је указао да ће тај План бити потписан у наредних пар месеци.

Министар Стефановић и амбасадор Чепурин истакали су задовољство сарадњом која је до сада остварена између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и безбедносних служби Руске федерације.

Они су изразили уверње да ће та сарадња у наредном периоду бити додатно интензивирана.

Говорећи о конкретним мерама које ће бити предузете у сарадњи са руским Министарством за ванредне ситуације, Стефановић је изразио задовољство резултатима који су до сада остварени, посебно кроз рад Српско – руског хуманитарног центра у Нишу.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова